Skjønnhet & Helse, Neglepleie

Hvordan Ta Vare På Neglene På Riktig Måte

Neglene Dine Skal Være Rene, Tørre Og Se Pene Ut Til Enhver Tid. Her Er Trinnene For Egenpleie Du Bør Ta Hjemme For Å Opprettholde God Neglehygiene.

Trim Regelmessig. Hold Neglene Korte For Å Forhindre Opphopning Av Bakterier, Sopp Og Smuss Under, Og For Å Begrense Risikoen For At Lange Negler Fester Seg, Knekker Eller Blir Revet Av Ved Et Uhell. Bruk Negleklipper For Å Trimme Neglene Til En Jevn Høyde. Legg Igjen En Liten Runde Ved Tuppene Og Bruk Et Smergelbrett For Å Forme Og Glatte Negler For Å Fjerne Taggete Kanter. Kjør Aldri Et Smergelbrett Frem Og Tilbake Over Neglene – Flytt Filen I Én Retning Over Hele Neglens Lengde.

Ikke Bit, Plukk Eller Skrell. Slutt Å Bite Og Skrelle Negler, Plukke På Neglebåndene Og Rive Av Hangnegler. Selv Mindre Kutt Og Skrubbsår Rundt Fingrene Tillater Infeksjonsfremkallende Bakterier Og Sopp Inne I Kroppen Din. Neglbiting Er En Spesielt Uhygienisk Vane Fordi Munnen Din Er Full Av Bakterier Som Sprer Seg Når Du Biter Neglene Og Deretter Berører Ansiktet, Andre Deler Av Kroppen Og Overflater. I Tillegg Kan Biting Og Plukking Skade Huden Og Levende Vev Rundt Neglene Dine.

La Neglebåndene Være I Fred. Neglebåndene Er En Viktig Del Av Neglens Struktur. De Er Et Beskyttende Hudlag Som Sitter På Toppen Av Vekstmatrisen, Som Er Området Hvor Nye Negler Begynner Å Vokse. Cuticles Fungerer Som En Barriere Mot Infeksjonsfremkallende Bakterier Og Sopp. Hvis Du Fjerner Eller Skader Neglebåndene Dine, Øker Du Risikoen For Infeksjon Og Du Kan Svekke Veksten Av Nye Negler. Ifølge Hudleger Er Det Ikke Nødvendig Å Kutte Eller Fjerne Neglebånd. Hvis Du Vil Ha Et Utseende Som Lengre Negler, Bruk En Oransje Trepinne Til Å Skyve Neglebåndene Forsiktig Tilbake.

Fukt Daglig. Etter Et Bad Eller Dusj, Fukt Huden Rundt Neglene For Å Forhindre Tørrhet Og Holde Huden Myk Og Smidig. Ikke Glem Å Fukte Neglebåndene Dine Også, Fordi De Kan Tørke Ut Akkurat Som Andre Områder Av Huden. Vurder Å Kjøpe En Fuktighetsgivende Neglebåndsolje, Som Du Kan Finne I Ethvert Apotek.

Bruk Hansker. Bruk Hansker Når Hendene Utsettes For Vann, Skitt, Kjemikalier Og Kulde. Dette Inkluderer Mens Du Vasker Opp, Jobber I En Hage, Gjør Hagearbeid Og Rengjør. Hyppig Eksponering For Vann Øker Risikoen For Spaltning, Mens Kjemikalier Kan Tørke Ut, Misfarge Eller Skade Negler. Kald Luft Og Lav Luftfuktighet Kan Tørke Ut Neglebåndene Og Huden Rundt Fingrene, Så Bruk Tykke Hansker Ute På Kalde Vinterdager.

Polsk Forsiktig. Når Du Polerer Neglene Hjemme, Velg Et Produkt Av Høy Kvalitet Uten Sterke, Giftige Kjemikalier Som Formaldehyd, Toluen Og Dibutylftalat. Gå Lett På Tøffe Polishfjernere Også - Bruk Bare Fjerner Som Er Acetonfrie. Hvis Du Bruker Mange Dristige Lakker Med Sterke Pigmenter, Gi Neglene En Pause Til Å Puste Og Reparere Før Du Går Videre Til En Ny Farge.

Sørg For Å Rengjøre Og Desinfisere Verktøyene Regelmessig – Som Neglesakser – Som Du Bruker Til Neglpleie. Bytt Ut Engangs Smergelplater Ofte.